Wie zijn we?

Buurtkamer de Klop

Buurtkamer de Klop is een gezellige huiskamer op het gelijknamige winkelcentrum in Utrecht Overvecht. Binnen staat de koffie voor je klaar en is er altijd tijd voor een praatje, je kunt een spelletje doen of mee lunchen. Veel buurtbewoners komen regelmatig langs. Zeker voor mensen die op ‘pantoffelafstand’ wonen is de Buurtkamer een tweede thuis en is er altijd iemand voor een luisterend oor of om je een handje te helpen. Maar ook mensen van wat verder weg komen graag bij ons langs om kleding te laten herstellen, voor de bingo of de ouderenlunch. Onze inloop- en ontmoetingsfunctie zorgt voor verbinding tussen wijkbewoners. De een is vrijwilliger bij ons, de ander komt om nieuwe mensen te leren kennen. Kom jij ook een bakkie doen?

Dit doen we door

het organiseren van een koffie inloop, activiteiten en het bieden van een helpende hand. We zorgen voor een tweede thuis waar je altijd welkom bent, om nieuwe mensen te ontmoeten en om je eventueel met iets te helpen. De Buurtkamer is van maandag t/m vrijdag open en soms ook in de avond of in het weekend. We draaien grotendeels op vrijwilligers; mensen die in de buurt wonen en gastvrouw of – heer zijn, die maaltijden koken of bezorgen, kleding herstellen of de bingoballen draaien.

De organisatie

Stichting Buurtkamer de Klop heeft als doel een ontmoetings- en activiteitenruimte te exploiteren in de Utrechtse wijk Overvecht. Door het initiëren, stimuleren en faciliteren van activiteiten in en georganiseerd vanuit de Buurtkamer, worden verbinding en steun gecreëerd voor de bewoners van Overvecht. Zodoende trachten we de leefbaarheid in die wijk structureel te verbeteren.

Buurtkamer de Klop levert diverse diensten bedoeld voor de bewoners van de Utrechtse wijk Overvecht die dit nodig hebben. Veel buurtbewoners hebben niet zoveel geld te besteden, een beperkt sociaal netwerk, een psychische kwetsbaarheid en/ of lichamelijke beperking. Hierdoor zijn sommige dingen in het leven moeilijk zijn. Speciaal voor hen bieden wij een helpende hand.

Het bestuur van stichting Buurtkamer de Klop bestaat uit vier vrijwillige bestuursleden:

 • Voorzitter: Ab Kools
 • Secretaris: Fran van Kraaij
 • Penningmeester: Marija Scheeve
 • Algemeen Bestuurslid: Mendé Scholten
 • Algemeen Bestuurslid: Vacant

De dagelijkse leiding is in handen van twee parttime betaalde krachten: Shirley Vrij (sociaal beheer) en Ilona Seure (vrijwilligerscoördinator). Samen met nog ongeveer dertig vrijwilligers dragen zij zorg voor Buurtkamer de Klop.

De Buurtkamer heeft geen winstoogmerk. Bijdragen worden gebruikt om een helpende hand te bieden en de koffie inloop te faciliteren.

De partners

De Buurtkamer ontvangt financiële bijdragen van:

 • Gemeente Utrecht
 • Kansfonds
 • VSB Fonds
 • MAEX
 • Mitros
 • Portaal
 • Eet met je Hart
 • Vele buurtbewoners

Verder werkt de Buurtkamer samen met partners als De Vrijwilligerscentrale Utrecht, Dock, Dwarsverband, vele zorg-, welzijns- en onderwijsorganisaties, woningbouwcorporaties, de ondernemers van Winkelcentrum de Klop, veiligheid- en leefbaarheid partners, Buurtmobiel, en vele andere grote of kleine organisaties. Soms tijdelijk, soms langdurig.

Zou jij ook met ons willen samenwerken? Neem contact met ons op.